Nyhtötortillat

Annoskoko4
Valmistusaika45 min
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Nyhtötortillat

Nyhtötortillat ovat hauskaa ja herkullista seurusteluruokaa. Tämä vegeherkku sopii mainiosti isommallekin porukalle jaettavaksi. Ruoka kootaan soijarouheella täytetyistä tortillarullista, jotka kuorrutetaan juustolla ja paahdetaan uunissa makoisiksi. Vuoasta nyhdetään tortilloja lautaselle kätevinä suupaloina. 

NYHTÖTORTILLAT

8 keskikokoista tortillaa 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 2 dl soijarouhetta öljyä paistamiseen 2 rkl soijakastiketta 2 rkl taco-mausteseosta ½ tl juustokuminaa ½ tl savupaprikajauhetta ¼ tl cayennepippuria 2 tl kuivattua oreganoa 2 dl vettä 2 rkl tomaattipyreetä 1 tlk (230 g) salsakastiketta 1 tlk (230 g) mustapapuja 100 g maissia (pakaste) 100 g (vegaanista) juustoraastetta

LISÄKSI

250 g kirsikkatomaatteja puolitettuna 1 avokado kuutioituna ½ punasipuli hienonnettuna 1 limetti lohkoina 1 ruukku tuoretta korianteria hienonnettuna 1 punainen keskivahva chili Auran vegaani chilimajoneesia

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja soijarouhe. Paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää soijakastike ja kuivamausteet. Paista sekoitellen minuutti tai kaksi. Lisää vesi pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on imeytynyt rouheeseen. 
  3. Huuhtele ja valuta pavut.
  4. Lisää pannulle tomaattipyree, salsakastike, mustapavut ja maissi. Anna hautua noin 10 minuuttia. 
  5. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.