Nachopelti itse tehdyillä tortillasipseillä

Annoskoko4
Valmistusaika30 min.
VaikeusasteHelppo
Kaupallinen yhteistyö: Auran
Nachopelti itse tehdyillä tortillasipseillä

Se kaikista paras nachopelti valmistetaan itse tehdyistä tortillasipseistä. Muheva soijarouhetäyte, raikas tomaattisalsa ja reilu töräys Auran vegaanista kastiketta saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. Auran chili-vuusto texmex-kastike tuo vegaaniseen herkkuun juustoisen pehmeää makua.

TORTILLASIPSIT

6 maissitortillaa n.3 rkl öljyä n. ¼ tl suolaa

SOIJAROUHETÄYTE

2 dl soijarouhetta 2 rkl öljyä 1 rkl soijakastiketta 3 rkl tomaattipyreetä 2 dl vettä 2 rkl taco-maustetta ½ tl juustokuminaa ½ tl savupaprikajauhetta ½ tl cayennepippuria 1 tl kuivattua oreganoa 1 tlk (230g) mustapapuja 100 g maissia

TOMAATTISALSA

500 g kirsikkatomaatteja 1 pieni punasipuli 1 ruukku korianteria 1 punainen chili 1 limetin mehu ¼ tl suolaa

LISÄKSI

n. 100 g vegaanista juustoraastetta 1 avokado kuutioituna Auran chili-vuusto texmex-kastiketta

Kaupallinen yhteistyö Auran | Reseptin kirjoittaja | Minska

  1. Valmista tortillasipsit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa tortillat kolmioiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen. Sivele pinnalle öljyä. Mausta ripauksella suolaa. Paahda n. 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Älä polta.
  2. Valmista soijarouhetäyte. Kuumenna öljy pannulla. Paista soijarouhetta muutama minuutti. Lisää soijakastike ja tomaattipyree sekä vettä pienissä erissä niin, että edellinen vesitilkka on aina imeytynyt soijarouheeseen. Kun kaikki vesi on käytetty ja imeytynyt lisää kuivamausteet ja paista pari minuuttia. Huuhtele ja valuta mustapavut ja lisää pannulle yhdessä maissin kanssa. Kuumenna ja anna hautua n. 10 min.
  3. Levitä tortillasipsit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Levitä päälle soijarouhetäyte. Ripottele pinnalle vegaaninen juustoraaste ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 10 min.
  4. Valmista tomaattisalsa. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna korianteri ja chili. Sekoita kaikki salsan ainekset.
  5. Tarjoa nachopelti tomaattisalsan, avokadokuutioiden ja chili-vuusto texmexkastikkeen kanssa.